Leergang Nieuwe Wegen voor HR professionals start op 21 september 2017 en die voor Bestuurders op 23 februari 2017. De inschrijving is geopend!

Wie wil zijn collega’s helpen bij het vinden van nieuwe wegen naar de toekomst? In 2017 begint-ie weer op 21 september; de unieke leergang organisatieherontwikkeling. Vijf blokken van steeds twee intensieve dagen op verrassende locaties. Voor mensen die begrijpen dat het niet om dingen gaat, maar om mensen – om wat wij noemen: kritische succes actoren. En om het ingewikkelde samenspel tussen mensen die richting toekomst bewegen en hen die juist in de remmen gaan. Die de complexe sociale realiteit in organisaties in kracht weten om te zetten.

Het bedrijfsdenken gaat ons steeds meer in de weg zitten. Dat was meer iets voor het industriële tijdperk. Managers en stafmensen worden grotendeels overbodig. Een flink deel van hun werk kunnen vakmensen er gewoon bij doen in plaats van bezig te zijn met al die rapportages. Een mega-verandering. Niet alleen voor de vakmensen, maar vooral voor menig hoger opgeleide die niet echt een vak geleerd heeft. Althans volgens de Rijnlandse definitie. Hun functies worden vaak overbodig, maar hun talenten allerminst. Hoe kun je die toch blijven inzetten? Juist om de verandering te faciliteren, in plaats van er slachtoffer van te zijn. Als je dat denkt, klik dan hier.

Omdat de Leergang voor HR professionals zo goed beviel hebben we hem omgebouwd voor mensen met een meer bestuurlijke verantwoordelijkheid. Waarbij we bestuurders breed zien. Die gaat voor het eerst van start in februari 2017, zie hier de brochure.

Harold Janssen