Tegendraads denken

In april en mei verzorgden organisatieactivisten Harold Janssen en Jaap Peters met nog drie andere docenten de Expertreeks Transitiekunde voor Springer Media. Bestuurder en directeuren van organisaties in het sociaal domein namen deel om te leren hoe zij op een andere manier kunnen kijken naar de veranderingen binnen hun organisatie. Bestuurders en managers lijken vaak een blinde vlek te hebben voor hun eigen handelen en juist door zo’n expertreeks te volgen krijgen ze een spiegel voorgehouden en komen ze tot noodzakelijk inzichten.

De reeks was opgebouwd uit alle invalshoeken die momenteel actueel zijn: het Rijnlands model met de hark voorbij, wendbaarheid en sociale innovatie, communitybased organiseren, invloed van de leider en het vergroten van vakmanschap bij de professional. De 5 masterclasses voldeden aan alle voorafgestelde verwachtingen van de deelnemers die de expertreeks met een 8,5 beoordeelden. Uit de evaluatie kwam onder andere naar voren dat deelnemers erg blij waren met een beter inzicht in de processen die zich in hun organisatie voltrekken en met de concrete handvatten om hier direct mee aan de slag te gaan. Mooiste commentaar: “Tegendraads denken helpt mij om mij van mijn paard getrokken te krijgen.”

In het najaar staat de volgende editie van de Expertreeks Transitiekunde gepland: http://www.managersacademie.nl/event/expertreeks-transitiekunde-0#1 met bedragen van Harold Janssen op 7 november en van Jaap Peters op 12 december 2017.
Harold Janssen