Whole system in the room

Als iets iedereen aangaat, moet je iedereen betrekken.

Vergaderen is zo 2017.

De manier waarop we in organisaties afstemmen is meestal van een dodelijke saaiheid. Vertegenwoordigers, meestal leidinggevenden, komen bij elkaar en gaan dan vergaderen. Meestal schiet ons niks beters te binnen. Mocht het al lukken om echt iets af te spreken waar alle deelnemers hetzelfde beeld bij hebben, dan volgt nog een traject om dat tussen de oren te krijgen van hen die het wel aangaat, maar er niet bij waren. 

Het kan ook anders. En ook heel veel sneller, efficienter en effectiever. Met oeroude principes vertaald naar de moderne tijd. Vele eeuwen oud is onze traditie van de Ding. Het woord Ding zweeft nog in onze taal rond, bijvoorbeeld als we het hebben over 'in het geding brengen'. Of een geding aanspannen, dat kan ook nog steeds. In de Skandinavische landen heten ook de parlementen nog zo. Bijvoorbeeld die in Denemarken heet Folketing. En die in IJsland, de oudste onafgebroken democratie ter wereld, de Allthing.

Bij een Ding komt iedereen die het aangaat bijeen. Alle vrije en weerbare mannen, van oorsprong. Maar wie in een organisatie rekent zich nog daartoe?

Voor moderne organisaties zijn er wel honderd variaties. Van Open Space Technology tot The World Café en van Real Time Strategic Change tot... Tot wat al niet. Allemaal methoden om nooit meer draagvlak te hoeven zoeken, de collectieve wijsheid van de club te organiseren en om voor altijd die hartekreet te doen verstommen: Niets over mij zonder mij.

 

Wie alles wil veranderen moet overal beginnen. Zoiets begint door er eens even heel goed voor te gaan zitten met z'n allen. The Whole System in the Room.

 

Data, locatie en prijzen van Whole system in the room nog onbekend.