Verbinding - tussen Rijnlands en NLP

Dat verbinding nog eens iets anders is dan communicatie, is iets waarvan Rijnlanders zich maar al te zeer bewust zijn. Communicatie rekenen de meesten gemakshalve tot de systeemwereld, terwijl verbinding zich met name manifesteert in de leefwereld. Verbinding staat ook fraai centraal tussen die twee andere Rijnlandse waarden die met een V beginnen: Vakmanschap en Vertrouwen.

Verbinding is steeds meer het sleutelwoord in het organiseren in de 21ste eeuw. Zeker in het publieke domein en in de dienstverlening is daar waar het begint: de relatie tussen de vakman (m/v) in de voorste linie en de cliënt (die overigens steeds minder vaak ook zo wordt genoemd). Verbinding van mens tot mens.

Verbinding maken en onderhouden is iets waar je goed in kunt zijn of goed in kunt worden. Het is zeker ook te leren. En wie er al goed in is kan ook nog veel beter in worden. Een domein waar je veel kennis en vaardigheden kunt weghalen is de wereld van de NLP. In dit specialisme in de psychologische hulpverlening is het de basis om überhaupt iets betekenisvols te kunnen doen.

Daar ligt ook de relatie tussen NLP en Rijnlands organiseren. In beide gevallen immers is de kunst van verbinding de as waarom het draait. Dit in tegenstelling tot het in het industriële tijdperk zo succesvolle Anglo-Amerikaanse model, waar het gaat om instrueren, overtuigen, uitrollen en implementeren – daar communication genoemd.

Data en locatie

26, 27 en 28 oktober 2018

Team Buitengewoon

Hoevelaken

 

Trainers

 

Sabina Meiling

Barbara Sanders

Harold Janssen

Team Buitengewoon, een onbereden kudde paarden

 

De kosten voor deze driedaagse training bedragen € 1.170 inclusief materiaal en maaltijden. Het avondprogramma is facultatief. Er is beperkte mogelijkheid tot gratis overnachten. Anders is het nabij gelegen hotel De Klepperman een alternatief of een van de bed and breakfasts in de buurt.