Henk Hogeweg

Henk Hogeweg MBA (1964) begon zijn carrière als politieagent in Amsterdam. Na zeven jaar straatwijsheid stapte hij over naar het bedrijfsleven en werkte gedurende 20 jaren in diverse financiële posities (van debiteurenbeheerder tot financieel directeur) bij diverse organisaties (van vliegtuigsystemen tot de productie van toiletpapier).

In 2000 trad hij toe tot de maatschap van Overmars Organisatie Adviseurs. In de zomer van 2003 verhuisde hij met zijn gezin naar Seoul, Zuid-Korea, om als CFO bij een farmaceutisch bedrijf te gaan werken. Na terugkomst in Nederland werkte Henk voor Finext te Voorburg.

Sinds 2009 is hij verbonden aan DeLimes I organisatie(her)ontwikkeling te Zwammerdam. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn: Rijnlands organiseren, veranderkunde, organisatieontwikkeling, teamleren, sociale innovatie, strategie en innovatie. Binnen DeLimes is hij tevens beheerder van DeLimes | Expedities, organisator van kennisproductieve conferenties, workshops, studiereizen, lezingen en bijeenkomsten. Als dagvoorzitter van uw bijeenkomst of congres zorgt hij voor de perfecte interactie passend bij de doelgroep en datgene wat u voor ogen heeft.

In samenwerking met TZBZ.coop en Mondragon Team Academy uit het Spaanse Baskenland is Henk mede-oprichter van MTA Heerlen waar studenten ondernemerschap ontwikkelen middels self-organized learning, by doing in het programma Leadership Entrepreneurship & Innovation (LEINN).

Henk is coauteur van de boeken “Inleiding in het Chaosdenken” (2002) en “Zelfsturing” (2013). Hij schrijft columns voor Organisatieactivist.nl en Medisch Ondernemen. 

Tevens is Henk initiatiefnemer en bestuurslid van Coöperatie SonEnergie te Son en Breugel, een samenwerkingsverband voor het organiseren van betaalbare, eigen en duurzaam opgewekte energie.

contact: secretariaat@delimes.nl

“Die ene keer dat ik leef, wil ik kunnen staan achter alles wat ik doe. Dat betekent, dat ik goed nadenk over de dingen die ik doe, inclusief de consequenties van mijn keuzes. Dat maakt mij vrij. Ik geef zelf vorm aan mijn leven.”

“Ik ben anarchist en dus tegen heersen. In mijn werk betekent dat een duidelijke keuze voor organiseren zonder overheersing van een individueel belang.”

Ik ben getrouwd met José. Samen hebben we twee zoons, Rik en Daan. Muziek is mijn grote hobby. Ik verzamel alle stijlen, maar m.n. blues is favoriet. "The blues tells the truth". Als muzikant rommel ik wat op drum, cachon en mondharmonica.