De Rijnlandweek

Over Rijnlands organiseren kun je tegenwoordig veel lezen. We raden ook aan dat te doen. Maar het blijft toch ook een beetje schriftelijke cursus zwemmen. 

De Rijnlandweek is in korte tijd een begrip geworden. Ruim 200 mensen volgden hem. Voor velen was het niet alleen een ervaring die hun eigen leven veranderde, maar ook die van velen om hen heen. Belangrijke veranderinitiatieven in grote en kleine organisaties zouden er niet geweest zijn zonder de deelnemers aan de Rijnlandweek.

De Rijnlandweek is begonnen als Summercourse. Inmiddels 2 x per jaar, een Summer- en een Wintercourse. Een week lang komt een stoet aan inleiders en trainers voorbij. Een hele reis met als uiteindelijke bestemming weer thuis te komen. Thuis bij je gezonde verstand, bij wat je eigenlijk al wist over organiseren en de dingen waar het eigenlijk om draait: bezieling, passie, vakmanschap. Even weg van al die aangeleerde (management)opvattingen. Dat gezond verstand is belangrijk voor het organiseren in de 21ste eeuw. Alles wat je eigenlijk al wist, maar dan honderd keer versterkt.

De deelnemers aan de cursus worden ondergedompeld in (1) wat is nu 'sociaal-economische bedrijfskunde' en (2) wat komt daarbij kijken om het tussen de oren te krijgen? Op de eerste plaats bij jezelf en daarna in je organisatie.

Elke deelnemer draagt een eigen praktijkcasus aan. Een keur aan bijzondere gastsprekers en onverwachte werkvormen maakt het programma interactief en afwisselend. Kijk ook even naar dit filmpje:

Wij verzorgen de Rijnlandweek ook als incompany training, voor informatie kunt u contact met ons opnemen per mail bij Carona de Groot van het secretariaat secretariaat@delimes.nl

In de portefeuille van onze opleidingen is de Rijnlandweek een merk op zichzelf geworden. Maar we doen meer. Op het gebied van Rijnlandse veranderkunde bijvoorbeeld. Neem voor meer informatie contact met ons op.

In de eerste volle week van juli 2021 staan onze volgende Rijnlandweken (de 27e!) gepland en vervolgens in de eerste volle week van januari 2022: van 3 t/m 7 januari 2022.
Werkgemeenschappen zijn een oeroud fenomeen, die echter weer verrassend actueel zijn. Ze zijn echter geheel overwoekerd geraakt door het systeemdenken, waarvan de Angelsaksische manier van organiseren het verst gaat. We zullen het fenomeen van alle kanten onderzoeken (dag 1), ook de rol van jou als deelnemer eraan (dag 2). Vervolgens zullen we de werkgemeenschap plaatsen in het licht van de tijdsgeest (dag 3). Pas daarna kijken we hoe organisaties hieraan dienstbaar kunnen zijn; super-actuele Rijnlandse bedrijfskunde dus (dag 4). Tenslotte gaan we ook in op de dynamiek waarmee de huidige transformatie gepaard gaat van het denken in systemen naar het denken in termen van de leefwereld in werkgemeenschappen (dag 5).

De condities voor deelname zijn dezelfde gebleven. Evenals de doelstelling; Rijnlands, van zienswijze naar zijnswijze. Zie de brochure

 

Corona proof

Door corona moeten we afstand houden. Anderhalve meter. Toch zijn we erin geslaagd het programma op zo'n manier aan te passen aan de richtlijnnen van het RIVM dat we het knusse karakter hebben weten te behouden. Sterker nog, we denken zelfs dat er nog veel meer interactie mogelijk is. Van de nood een deugd maken, noemen we dat. Daartoe zijn we wel uitgeweken naar Hoevelaken, waar we een complete boerderij tot onze beschikking hebben. Bovendien een entourage waarin het karakter van de Rijnlandse tradtie nog meer tot zijn recht komt. Van de deelnemers vragen we de anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren, vaak de handen te wassenn, de desinfecterende gel te bruiken, te niezen... enfin, die dingen zijn genoegzaam bekend. En natuurlijk willen we van je weten dat je geen gezondheidsklachten hebt die in de richtingv an Covid-19 kunnen wijzen.

De tijden

Een van de charmes van de Rijnlandweek is zijn compactheid. 14 dagdelen (ochtend, middag, avond) aaneengesloten.

We verwachten dat je vooraf minimaal de Rijnlandboekjes hebt gelezen (die ontvang je na aanmelding). De boekjes zijn klein en in een avond te lezen. Maar we adviseren het daar niet bij te laten. De boekentafel dient ter inspiratie. Ook krijg je een jaarabonnement op Slow Management. Bij de cursus hoort ook een site, waarin je naar hartenlust kunt grasduinen naar foto's, filmpjes, columns en wat dies meer zij.

Mocht je dat in studiebelasting willen uitdrukken, dan begint dat bij 14 dagelen en eindigt bij ...

Na afloop ontvang je een certificaat. Daarop staan de volgens de CRKBO-registratie toegekende studiepunten vermeld. Dat zijn er maximaal 48.

 

Kosten en inschrijving:

De kosten voor deelname aan de vijfdaagse cursus bedragen € 1.950,-- exclusief BTW per persoon.  Het minimum aantal inschrijvingen bedraagt 10. Bij aanmelding sturen wij een factuur voor de deelnamekosten. Bij afmelding vindt geen restitutie plaats, er kan wel een andere persoon in uw plaats deelnemen.

Verblijf op de locaties kan in 1-persoons kamer. De kosten voor het verblijf – inclusief de gedeelde kosten van zaalhuur - worden apart berekend en zijn NIET inbegrepen in de cursuskosten, deze kunnen geraamd worden op ongeveer  € 1.050,--.

Datum

  • van 5 t/m 9 juli 2021
  • van 3 t/m 7 januari 2022