Avontuurlijke leergang voor bestuurders

Deze leergang en de Leergang voor HR Professionals, Beleidsmakers en Communicatiemedewerkers zijn na 2 jaar samengevoegd in de Leergang Nieuwe Wegen

Besturen is toch wezenlijk iets anders gebleken dan managen. Een burger is geen klant en de menselijke waardigheid geen onderwerp voor efficiency-denkers. We zijn op zoek naar nieuwe wegen. Die verandering helpen zijn weg te vinden in een snel veranderende maatschappelijke transformatie, is het onderwerp van de nieuwe leergang 'Nieuwe Wegen voor Bestuurders'. Even een verse shot frisdenken. De bèta-versie is inmiddels achter de rug en was inderdaad een prachtig avontuur.

Vijf blokken van steeds twee intensieve dagen op verrassende locaties. Voor mensen die begrijpen dat het niet om dingen gaat, maar om mensen – om wat wij noemen: kritische succes actoren. En om het ingewikkelde samenspel tussen mensen die richting toekomst bewegen en hen die juist in de remmen gaan. Die de complexe sociale realiteit in organisaties in kracht weten om te zetten. Precies op dat punt begint de derde orde veranderkunde.

Frisdenken doen we uiteraard in een steeds andere verfrissende omgeving. En bovendien op een verfrissende manier. Een manier waarop ons rationele brein het helpertje is van ons creatieve brein, zoals Einstein ons al voorhield. Veranderen gaat over rechts, is dan ook de slogan bij deze leergang.

Hij is gemodelleerd op onze bestaande leergang voor HR-professionals. De onderliggende theorie, methodologie en inzichten zijn immers niet anders – alleen de rol is dat. Daarom zoeken we steeds naar een zo breed mogelijk samengesteld gezelschap. Hoe groter de verschillen, hoe meer je ook van elkaar leert. Maar bedrijfsdenkers zitten er niet tussen.

De inschrijving voor 2019 is geopend. Zie hier voor de brochure.

 

> Ik kijk met veel plezier terug op de leergang. Vooraf waren mij verwachting vaag, ik wist niet echt wat ik er van moest verwachten. Toch was ook deze onduidelijkheid voor mij een van de aspecten van het succes. Je gaat er dan open in en ik stond daardoor meer open voor de verrassingen - Marjan Terpstra - Stichting Kinderopvang Hoorn <

> Terugkijkend op de leergang is voor mij het belangrijkste dat deze mij geholpen heeft om het “anders denken” meer van mezelf te laten zijn. Ik was vanaf dag 1 enthousiast maar nu voel ik wel steeds vaker dat ik het niet meer anders wil maar ook niet anders kan. En dan ben ik er nog steeds niet. - Fieke van Deutekom - Kalorama <

De tijden

Voor mensen aan het stuur van organisaties in het publieke domein. Ook zeer aan te bevelen als voorbereiding op die rol.

De leergang bestaat uit vijf blokken van twee dagen. Van negen de ene dag, tot vijf de andere. 25 dagdelen derhalve.

Tussendoor werk je aan je interventure. Trek er een dag voor uit. Totaal dus 8 dagdelen.

Het lezen van de aangeboden lectuur is beslist een aanbeveling en we hopen dat je er de rest van je loopbaan mee doorgaat. Maar tijdens de leergang is het goed om er een paar avonden voor uit te trekken. Zeg 10 dagdelen.

Totale studiebelasting derhalve 43 dagdelen, verdeeld over zes maanden.

Na afloop ontvang je een certificaat. Daarop staan de volgens de CRKBO-registratie toegekende studiepunten vermeld. Dat zijn er maximaal 129.

De data voor de eerstkomende leergang (naarjaar 2019)

  • 19 en 20 september Doorn
  • 10 en 11 oktober Kaatsheuvel
  • 7 en 8 november Hilversum
  • 12 en 13 december Amsterdam
  • 16 en 17 januari Hoevelaken.

 

> Nogmaals dank voor deze mooie Rijnlandse beleving, erg ondersteunend naar de praktijk van alle dag. Mooi hoe jullie de Rijnlandse beweging in Nederland hiermee bevorderen - Nelleke Vogel - Stichting Zonnehuisgroep Amstelland <